no download button in Course Presentation

serettig's picture

Hi,

I've created a proof of concept Course Presentation that I'd like to integrate into Moodle. However, the download button doesn't show in my presentation. The presentation is at https://h5p.org/node/45317

Is this supposed to be like that or is it a bug?

Thanks
serettig

tomaj's picture

Hi Serettig

We released the next version of the h5p editor on h5p.org on Friday. And the download buttons has been disabled, until general availability later today. This is so that people won't try to download h5ps that require the new version of the plugin before it's released.

Sorry for the inconvenience.

- Tom

Please do reply on this thread whenever the download button is available again.

tomaj's picture

Hi, the h5ps should be downloadable again, as of yesterday

- Tom

I'm not seeing the download button option.

After having updated the "Course presentation" Content type, the download button has disappeared. In fact, the editor's "Display Options" box has completely disappeared. Any idea?

Thanks

Attachments: 
BV52's picture

Hi bob76,

I would assume that the screenshot you provided is the one that is missing correct? In from the screenshot you are using Wordpress. Can you please provide the following:

1. WP version

2. Content version

-BV52

Sorry for not having explained exactly. Yes, the screenshot provides the example of "Display Options" that could previously be seen when editing, in the upper right part of the panel.

Wordpress is updated to 4.9.5 version. H5P plugin is updated 1.10.1 version. 

And Course Presentation Library updated to 1.17.10

Thanks in advance!

BV52's picture

Hi bob76,

Is this issue happening only when creating/editing Course Presentations or other content types as well? Please go to the H5P settings and make sure that the option "Toolbar Below Content" is checked.

-BV52

mamboe29's picture

Dear all, like to add my two cents as I could not see the "download" option, found this thread and started to upgrade both WordPress (to 4.9.5) and H5P plugin to 1.10.1. The WP upgrade went alright but as soon as I activate the new release of the H5P plugin, my website crashes and I can no longer access my website properly. I have been unable to find a thread about this issue. Has any of you experienced this problem? (Chrome browser). Regards, Madeleine 

BV52's picture

Hi mamboe29,

In order to give your bug report the best chance of getting answered, please include the following information:

  1. Detailed steps to reproduce the bug (exactly how and when did it happen)
  2. Platform and version number. WP - 4.9.5
  3. Mobile or Desktop
  4. Browser: Chrome, Firefox, Safari etc
  5. H5P plugin version - 1.10.1
  6. H5P content type and version (if a content type was used), and a sample URL or attached H5P.
  7. Any browser console errors
  8. Any PHP errors
  9. Screenshots if it's a visual problem

The more information you provide, the quicker the community will be able to fix it and the quicker you'll have a working solution!

-BV52

mamboe29's picture

Dear BV52, 

I upgraded my site to WP 4.9.6

Then we upgraded the plugin H5P from version 1.8.4 to H5P 1.10.2

No error messages in the Chrome console.

The WP Admin site crashes immediately after the H5P upgrade and the only way back is to go via FTP, delete H5P and then go back to a previous version. (put backup back in place).

Error message is this site cannot be loaded. There are hardly any plugins installed so we cannot image a plugin-to-plugin crash. 

I urgently need to be able to work with H5P and use the download option so any support is useful. 

Kind regards, Madeleine

icc's picture

There was an issue with support for older version of PHP in 1.10.2. Try upgrading to 1.10.3. If that doesn't work you should check your web server's error log.

Do you know which version of PHP you are running?
Please see this page to ensure that you're running a version that could have security vulnerabilities: http://php.net/supported-versions.php

The download button has been replaced by the reuse button, but now when I try to reuse content, none of the photos I used in the original will transfer to the new course presentation.  Is there a way to actually download and then upload the h5p file in Moodle? 

BV52's picture

Hi bufedwards,

The reuse button replaced the download button since you will have 2 dfferent options (depends on your setup) download or copy. There were no changes to how the content is downloaded. Having said this would you mind providing the information below:

  1. Detailed steps to reproduce the bug (exactly how and when did it happen)
  2. Platform and version number. E.g. Drupal, Wordpress, Moodle.
  3. Mobile or Desktop
  4. Browser: Chrome, Firefox, Safari etc
  5. H5P plugin version
  6. H5P content type and version (if a content type was used), and a sample URL or attached H5P.
  7. Any browser console errors
  8. Any PHP errors
  9. Screenshots if it's a visual problem
  10. Any recent changes to the environment (new plugins/modules, updates, configuration changes etc.)
  11. Any recent changes to the browser you're using (new extensions, updates etc.)

The more information you provide, the quicker the community will be able to fix it and the quicker you'll have a working solution!

-BV52